Nordson Smeltsystemen

Nordson is het meest gebruikte merk hotmelt unit. Het merk is al 10-tallen jaren marktleider op het gebied van hotmelt lijmapparatuur. Hotmeltservice is goed bekend met onderstaande Nordson hotmelt units.

Hotmeltservice is geen dealer van Nordson apparatuur. Wel hebben we veel gebruikte en ook nieuwe Nordson hotmelt units en onderdelen op voorraad.

Problue®

Nordson problue series zijn de meest gebruikt lijmunits op dit moment. De lijmunits inclusief de onderdelen zoals de lijmpomp zijn van uitstekende kwaliteit en gemaakt voor een lange levensduur. De Problue lijmunits zijn kenmerkend te verkrijgen met lijmtanks van 4, 7, 10, 15, 30 en 50 liter inhoud. De besturing is grotendeels geïntegreerd in de hotmelt unit. Het instellen kan op een zeer intuïtieve manier en de displays geven de actuele temperatuur weer. De problue hotmelt systemen zijn verkrijgbaar in een 2, 4 of 6 slangen aansluiting. Het systeem heeft een ingebouwde veiligheid waardoor het gehele lijmsysteem, ook na de pomp, standaard drukloos wordt zodra de pomp buiten bedrijf wordt gesteld. De unit heeft diverse praktische punten, zoals een grote vulopening met een deksel die volledig zelfstandig open kan blijven staan. Onderhoud is relatief eenvoudig uit te voeren door de eenvoudig uit te wisselen componenten. Daarbij zijn veel Nordson componenten uit andere series compatible met de Nordson Problue serie.

Freedom®

De Freedom serie lijkt op de Problue serie maar heeft vaak afwijkende componenten. De Freedom serie kenmerkt zich specifiek door het ondemand smelten.

Vista®

De Nordson Vista serie is de voorloper van de Problue. De meeste onderdelen hiervoor zijn nog altijd verkrijgbaar of compatible met de problue serie.